Ontstaan

Rika Driessens stelde vast dat er aan de Westkust geen enkele jeugdvereniging actief was die kinderen wat meer kennis over de natuur bijbracht.
En wat men niet kent kan men ook niet beminnen...

Ze is dan in 1996 gestart met “De Zeevonk” samen met Hilde Nottebaere  en Anne-Marie Luca, een trio natuurgidsen zeg maar.
Ze kozen die naam omdat één zeevonkje als piepklein ééncellige niet veel voorstelt, maar eens ze met velen zijn kun je ze echt zien schitteren op de golven. Alleen kunnen we niet veel, samen staan we sterk.
De gemeente De Panne stelde hun gratis een lokaal ter beschikking “De Korre” en dat is nog altijd zo met dank aan het gemeentebestuur.

Hun doelstelling luidde : “Kinderen van De Panne en Adinkerke op een speelse avontuurlijke manier laten kennis maken met de natuur”.
Dat is vandaag de dag nog steeds ons objectief, zij het dat onze kinderen uit de hele Westhoek komen en er zelfs kinderen van tweede verblijvers zijn uit alle hoeken van Vlaanderen.
Op de eerste inschrijvingslijsten tellen we 50 kinderen en 9 begeleiders, nu tellen we over de 100 inschrijvingen en 25 begeleiders.